>

Jávea

Jávea

Jávea, door de lokale bevolking Xábia genoemd, wordt gezien als de parel van de Costa Blanca. En terecht, want Jávea is een uniek stukje Spanje, die je door haar charme en veelzijdigheid zal verrassen, verbazen en betoveren.

Een ongekend mooie kustlijn, zónder hoge flatgebouwen en hotels. Het énige wat dominant aanwezig is het prachtige natuurlijk erfgoed, de indrukwekkende 753 meter hoge berg Montgó, welke ook een prachtige achtergrond is voor Finca Bona Nit.

Het unieke stadje Jávea biedt voor ieder wat wils. Het bestaat uit drie centra, de oude binnenstad (Pueblo), de haven (Puerto) en het strand (Playa Arenal), ieder met hun eigen karakter.

Kerk

De oude binnenstad van Jávea

De oude binnenstad ademt nog die authentieke Spaanse sfeer met smalle geplaveide straatjes, pittoreske pleintjes en historische gebouwen met een middeleeuwse uitstraling, zoals de indrukwekkende kerk Iglesia de San Bartolomé.

In het prachtige gebouw naast de kerk bevindt zich de overdekte foodmarkthal. Voor de liefhebber van typische Spaanse versproducten een echte aanrader.

In de sfeervolle smalle steegjes van het historische centrum kun je heerlijk rond slenteren of genieten van een hapje of drankje in één van de vele gezellige restaurantjes of cafeetjes.

Haven Duanes de la Mar, Javea

De haven van Jávea

De haven van Jávea, Duanes de la Mar, is een levendig stukje Jávea met het komen en gaan van vissersboten, die dagelijks zorgen voor de aanvoer van verse vis. Een bezoek aan de vismarkt La Lonja is dan ook een aanrader.

In de knusse omgeving van de haven bevinden zich diverse winkeltjes en vele restaurantjes die de vers gevangen vis voor u serveren tijdens een heerlijke lunch of diner. Het mooie strand nabij de haven maakt het bruisende gebied compleet en biedt zo voor ieder wat wils.

Naast de vissershaven is er ook een jachthaven te vinden in Duanes de la Mar. In de jachthaven kun je terecht voor watersporten, zoals vissen, duiken of het huren van boten.

Playa de arenal

Playa Arenal

Het zandstrand, Playa de Arenal, ligt in het midden van de prachtige baai van Jávea tussen de 2 rotsachtige kapen Cabo San Antonio en Cabo de la Nao. Aan de rand van het fijne zandstrand ligt een mooie brede wandelboulevard met vele restaurantjes, barretjes en winkeltjes.

Het strand is zeer toegankelijk door de vele faciliteiten zoals de mogelijkheid om te waterskiën, jetski's te huren en excursies te maken. Op het strand zijn er ook vele balsporten mogelijk, zoals volleybal. De bereikbaarheid is perfect en er zijn genoeg parkeerplaatsen.

In de zomermaanden zijn er in de avond kraampjes met snuisterijen wat voor een gezellige drukte zorgt. 's Avonds kan je ook een lekker drankje drinken in een van de chiringuito's langs het strand tussen de haven en Playa Arenal.

Strand

Stranden in de omgeving

Playa de Arenal is één van de vele mooie stranden in de omgeving van de Jávea. Maar de prachtige kustlijn van Jávea herbergt meerdere kleine pittoreske baaien die je echt gezien moet hebben.

Alle baaien hebben prachtig helder water en een rustige golfslag waardoor zwemmen er zeer aangenaam is. Dat in combinatie met boulevards, strandtentjes, café's en restaurants én dat Jávea een bijzonder gunstig klimaat heeft is het maximaal genieten.

Bijzondere strandjes als Cala Baracca o Portitxol of Cala Granadella worden gezien als één van de mooiste stranden van Spanje.